Tuesday, July 4

BISKUT HABRIK ... Makan tak puas sebab sedap gilerrr


 

Assalamualaikum...

Salam Syawal.. Hari ni 10 Syawal bermakna sudah 10 hari kita beraya. Siap lah bulan Syawal ni bulan open house, jenuh mesti hari minggu penuh jadual open house.  Terfikir gak nak buat open house tapi gaji lambat lagi ni. Almaklum fulus perabis kat balik kampung baru ni... Hihiii... Okey, resepi hari ni Zue nak share resepi amat mudah ala-ala biskut arab, sangat-sangat sedap dan lembut giler tau. Kenapa Zue kata lembut.. Sebab proses nak buat biskut ni kena ayak 3-4 kali. Lepas tu sangai atau goreng sampai naik brown skit. Pastu baru boleh mix dengan bahan lain. Nak tau try lah buat. Kalau makan tu non stop.. Tak nak berenti... Sedap woo.. Actually ni resepi temurun keluarga suami sebelah Arab.


 Resepi penuh ada DI SINI . Cara buat sangat mudah, just gentel kecik-kecik je sampai abis adunan. Nak cantik letaklah manik atau apa2 yang menarik perhatian dan boleh dimakan sekali biskut habrik.



Resepi ni pernah keluar dalam buku Air Tangan Zuhaida.


No comments:

Post a Comment

Comment please..