Saturday, January 12

ROTI JALA


Assalamualaikum..

Selamat Malam.. Semperna perhimpunan hari ni zue sharekan resepi roti jala kuning (konon2 untuk bersih)... Huhuuu.. Actually ramai member2 zue kena bekerja hari ni menjaga ketenteraman awam. Kesian.. dah nasib badan tapi berbaloi ler dapat elaun untuk khidmat kepada negara.. Sabar jer teman2 gue.. bapak polisi.. 

Sebelum ni zue ader postkan entry roti jala disebabkan pic roti jala tu dah hilang sebab dihack so kali ni buat dan upload lagi.. Kali ni try resepi mudah iaitu dari blog hana. Memandangkan family zue tak ramai so sesuai sangat untuk bahannya yang tak banyak.

RESEPI ROTI JALA


Bahannya:


2 cawan tepung gandum 
2 cawan air@ susu segar@santan cair 
1 biji telur 
1 sk garam pewarna kuning 


Caranya:
  • Blend semua bahan sehingga sebati. 
  • Pastikan tiada tepung yang berketul-ketul yang boleh membuatkan acuan tersumbat. 
  • Panaskan kuali dan lengserkan sedikit minyak. 
  • Cedukkan adunan dan masukkan ke dalam acuan dan tebarkan di atas kuali. 
  • Biarkan seminit hingga roti jala masak. 
  • Angkat dan lipat@gulung ikut suka.



Actually zue punya gulai kari saja tukarkan daripada ubi kentang kepada ubi keledek. Rasanyer memang teramat sedap dan pastikan juga gulai kari amat pekat baru terasa kesedapannya..

7 comments:

Knor said...

sedapnya..teringin nak mkn ni..

..::Zue::.. said...

:)

Anonymous said...

What а stuff of un-ambiguitу anԁ pгeserveness of valuable knoωledgе concernіng unprеdiсtеd feelіngѕ.


my wеbpаge ... instagram follwers
My web site ... getting twitter followers

Anonymous said...

Hi, I ԁο bеlieve this is аn excellent blog.
I stumbleԁupon it ;) I'm going to come back yet again since i have book marked it. Money and freedom is the best way to change, may you be rich and continue to guide others.
Feel free to surf my website ... instagram followers cheap

Anonymous said...

If yοu would likе to gеt a gοod ԁeal fгom
thiѕ pагagгaph then yοu have
to аpply thеѕe techniquеs tο уour ωon webpаge.



Alѕo visіt my sіte zulutrade
Feel free to visit my blog post ; zulutrade forum

Anonymous said...

Hi there, I enjoy reading through your article.
I wanted to write a little comment to support you.
Also visit my page voiture lib draguignan

Anonymous said...

I am curious to find out what blog system you are utilizing?

I'm experiencing some small security problems with my latest site and I would like to find something more safeguarded. Do you have any recommendations?

My homepage: zulutrade

 

Designed By Izza sakura