Saturday, August 3

BISKUT ALMOND CLUSTER




Assalamualaikum...

Selamat tengahari... Pejam celik, pejam celik puasa dah nak habis tinggal lebih kurang seminggu lagi nak raya. Persiapan zue separuh siap, tinggal kasut anak tak beli lagi. Duk plan hari ni nak beli tapi malas lak nak keluar..Ermm... Kebetulan raya tahun ni giliran diPenang sebelah suami so plan nak gi beli kat Pasific lah. Kat situ design kasut memang cantik. Ader member zue kata Penang adalah tempat shopping handbeg dan kasut yang terkini... Rasanya betul jugak. Kalau nak shopping kat Sogo ni.. mintak ampun.... memang murah tapi lautan manusia tau... Even zue kerja berdekatan dengan sogo pun zue tak suka pergi tempat sesak cam gitu.

Berbalik pada entry hari ni BISKUT ALMOND CLUSTER adalah resepi ke2 sepanjang bulan ramadhan tahun ni. Nak buat lebih lagi memang tak sempat. Dapat buat yang ni pun kira Alhamdulillah... Yang selebihnya... order jer lah...



ALMOND CLUSTER

Bahannya:

Dark Coklat masakan jenama beryls (zue guna suku)
500 gm kacang almond
Coklat rice
 papercup saiz paling kecil


Caranya:

  • Goreng atau sangai kacang almond sehingga sedikit garing
  • Double boilerkan coklat masakan jenama beryls
  • Campurkan kacang almond yang disangai tadi
  • Gaul sehingga sebati
  • Masukkan dalam papercups
  • taburkan coklat rice atasnya sebagai penyeri
  • Sejukkan dalam peti ais sebentar


3 comments:

cahaya kejayaan said...

Bukan jenama berryl's ke?

cahaya kejayaan said...

Bukan jenama berryl's ke?

..::Zue::.. said...

yup... sori... silap ejaan.... nanti sy betulkan...

 

Designed By Izza sakura