Wednesday, October 14

JUS PEPPERMENT LEMONANDE




Assalamualaikum...

Selamat malam.. Entry malam ni zue nak share cara kempiskan perut dengan mudah dan sedap. Insha Allah ia akan berjaya kalau kita bersistematik. 

Actually zue baru 8 bulan bersalin twins. Kalau twins imaginekan perut besar mana pastu nak kempiskan cam mana?. Google punya google dapatlah ilmu dari fb. So far sangat berkesan.. Cuma yang tak tahan pagi otw nak gi keja tengah drive meremang bulu roma nak ke toilet.. Macam2 ayat duk baca... Sampai je opis berlari 100km sejam gi kat toilet sebab perut tak tahan. Apa2 pun jom try.

 

Jus pepermint lemonade untuk kempiskan perut 

Bahannya;

3 biji limau nipis (buang kulitnya)
2 biji air perahan limau nipis
3 biji limau kasturi
1 biji jus lemon
8 helai daun pudina
Gula secukup rasa
Air

Caranya

Blendkan limau nipis yg dibuang kulit, jus perahan limau nipis, jus limau kasturi, jus lemon, gula, air dan daun pudina. 
Siap blend, tapis dan sedia diminum bersama ais batu (saya x letak)

 

1 comment:

Nooriah Abdullah said...

nampak segar nya jus tu, boleh lah kaknoor try nanti gambar pun menawan tu

 

Designed By Izza sakura