
Assalamualaikum...
Imagingkan bulan puasa makan agar-agar koktail.. Perhh.. Rasa tengok nasi pun dah kenyang. Kebiasaan orang buat air kan untuk puding koktail so hari ni i nak buat agar-agar. Alaa.. rasa sama je jer.. sedappp....
p/s: my list recipe for mubarak..

AGAR-AGAR PUDING KOKTAIL
Bahan-Bahan:
- 1 bungkus atau 20g agar-agar bertali
- 900 ml air
- 1 tin koktel buah-buahan
- 1 tin susu cair
- 1 1/2 cawan gula pasir
- 1 helai daun pandan

Cara Penyediaan:
- Basuh agar-agar dan rebus bersama air sehingga larut.
- Kemudian masukkan gula pasir, daun pandan dan buah-buahan koktel berserta airnya sekali.
- Masukkan susu cair dan masak di atas api yang perlahan hingga 2-3 minit.
- Tuang di dalam loyang dan sejukkan.
No comments:
Post a Comment