Monday, October 3

ANGRY BIRD..LADY BIRD..BEE..

ANGRY BIRD..LADY BIRD..BEE... Asalnyer daripada apam polkadot.. tapi dah dipelbagaikan versi.. Memang menarik..Tapi nak buatnyer..Perhh..Agak merumitkan..Tak taulah kalau ada yang ambik tempahan ratus-ratus tu...Bagi zue kalau nak buat untuk sikit-sikit boleh lah.. sebab nak buat apam gini memerlukan kesabaran dan ketelitian yang tinggi..

Bila zue tengok dalam tenet ni macam-macam apam polkadot dipelbagaikan versi .. memang zue teruja tapi setakat nak buat just iklankan untuk blog bolehlah.. yang zue buat ni pun kebetulan ada tempahan apam polkadot 50 biji so saja zue lebihkan lagi 50 biji hanya untuk try buat paten lain selain polkadot...tak lah menjadi sangat tapi saja nak acu..cuba..try..test..!!!

Apam pelbagai versi ni diletak pelbagai inti di dalamnya.. antaranya ialah kaya, coklat, strawberry, kiwi dan macam-macam lagilah..tapi kebanyakkan orang tua dan kanak-kanak lebih suka inti kaya dan coklat...




Untuk resepinya di sini


Agak-agak jadi tak apam angry bird ni?..Tak macam angry sangat kan..???macam burung hantu lak.. kwang..kwang..kwang..


Mari melukis..

2 comments:

izahdaut said...

wiii cantiknyer... canner nak buat apamni. slalu je tak jadi.. rasa mcm give up je... huhuhu. tapi bile tengok apam org lain buat lawo2.. ni tengok haa memang kelazzz leh buat berbagai versi.. menejeleskan neh. huhu

..::tarabozu::.. said...

nak buat ni waktu minda tak berserabut sbb perlu ada ketelitian.. ni pun 2nd time try..tp still lg rs x ckp puas hati.. x per.. izah punya tgn lg menjadi.. tgk2 lg cantekk dr zue.. hihihi..

 

Designed By Izza sakura