Assalamualaikum...
Ramadhan sudah pun berakhir, kini syawal pun dah tiba. So sesi open house dah bermula. Tahun ni kemungkinan besar Zue akan buat open house tapi tak de lah buat secara besar-besaran just buat sekadar termampu. Nanti tak menang tangan nak masak banyak-banyak.
Kebetulan line internet kat opis hari ni ok, terus zue upload entry tertunggak dan yang Zue pernah share dalam buku AROMA keluaran MEI 2013 iaitu TIRAMISU COKLAT GRATED. Resepinya amat mudah...
TIRAMISU COKLAT GRATED
Bahannya:
Biskut tiramisu
200gm cream cheese
1/2 cawan gula castor
3/4 cawan whipping cream
sedikit esen vanilla
3 cawan air bancuhan nescafe
2 sk serbuk koko
sedikit parutan coklat
Caranya:
- Masukkan cream cheese dan gula dalam satu loyang
- Pukul sehingga kembang dan sebati
- Masukkan sedikit esen vanila dan whipping cream
- Pukul lagi
- Masukkan biskut tiramisu dan air bancuhan nescafe
- Susun dalam satu bekas
- Atas biskut tersebut letakkan adunan yang dibancuh tadi
- Selang selikan dengan biskut dan akhiri dengan cream cheese
- Atasnya taburkan serbuk koko
- Dan akhirnya parutkan coklat pada atasnya.
No comments:
Post a Comment