Tuesday, December 20

JOM MAIN DENGAN FONDANT

Assalamualaikum..
Salam Selasa..

Pagi ni zue nak share sedikit ilmu tentang fondant memondant ni.. Tak delah expert tapi tengah belajar lagi ni memandangkan pulak zue nak try buat kek berunsur fondant untuk sepupu hubby minggu depan.. so kena mahirkan tangan dan tajamkan minda dengan kreativiti sambil mengasah bakat yang terpendam ni..^_+


  • Zue guna papan pancanai/pengolek tempat letak kek jer.. malas nak beli memandangkan kureng menggunakannyer..nanti nak guna banyak kali comform bli..


  • Agak-agak sama tak?.. Bolehlah.. nasib baik masa sekolah dulu lukisan dapat A .. boleh gak praktikkan dalam bidang terbaru ni..^_^


  • Perkemaskan urat atau garisan tepi tempat potongan tersebut untuk kelihatan kemas..


  • Rupanya tak delah susah sangat nak main ngan fondant ni.. cuma perlu kreativiti dan idea yang lebih jer.
  • Pasni tak payahlah beli bunga fondant yang ready made dijual kat bakery tu.....
                             SELAMAT MENCUBA...

2 comments:

Liza said...

salam zue...cantikkkkk,,tp anak2 liza xsuka mkn kek yg ada fondant ni, manis sgt diaorg cakap....cantik minnie mouse tu....hihihihiihi

..::Zue::.. said...

tu lah Liza.. memang manis.. tp sib baik anak zue suka.. :)

 

Designed By Izza sakura